top of page
  • Writer's pictureHelena Krüger

Damen med hunden

Utställningens titel kommer från en novell av Anton Tjechov som skrevs 1899. Det är många av oss som har hund, och än fler blev det under pandemin. Inför den här utomhus-presentationen insåg jag att jag ofta återkommer till motivet människa med hund. Själv har jag ingen, men gillar att hälsa på dem, i alla fall de flesta, och att prata om dem, som Lili Brik gjorde med sin kärlek poeten Vladimir Majakovskij. Kanske kommer många lurviga med slängande tunga att tassa förbi den här Tegelväggen under sommaren?

Målningarna är gjorda i olja och kol på duk och tillkomna mellan 2015 och 2021 och här i tryck för utomhusutställningen.


Kerro Holmberg är född 1959 i Stockholm och har en djup förankring i Farsta Strand. 2019 hade hon en utställning på Farsta Gård som hette ”SJÖN” med motiv från sjön Magelungen tillkomna under närmare fyrtio år.

Kerro Holmberg har ställt ut runt hela landet och är representerad bl.a. på Nationalmuseum och Göteborgs Konstmuseum. 2021 erhöll hon stipendium från Konstnärshuset i Stockholm ur Hilda och Richard Wollerts minnesfond. Hon är även poet med åtta diktsamlingar bakom sig, den senaste heter Öronen i jorden och utkom 2021.

Utställningen på Tegelväggen i SKÖNDAL pågår den 18 juni till och med den 21 augusti.

Öppet dygnet runt.

www.kerroholmberg.com

076-616 75 55

2 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page