top of page
  • Writer's pictureHelena Krüger

Pangea Book Release i Stockholm

Äntligen är det dags för vår bokrelease av PANGEA * i Stockholm.

Du och vänner hälsas varmt välkomna till Konstnärsklubben på

Smålandsgatan 7, onsdagen den 14 september mellan kl. 16.30 -18.30. Björn Wessman presenterar boken kl. 17.30.

Hälsningar Björn Wessman & Inger Breitholtz


*PANGEA är en autobiografi skriven av konstnären och författaren Björn Wessman – en av Sveriges idag mest framstående samtida konstnärer. I hans egensinnliga bildvärld söker han naturens essens i presens, i ett skeendets magi.

I PANGEA, alla landskaps ursprung, får läsaren uppleva hur kontinenterna åter förenas i hans måleriska värld. Med en poetisk abstraherande blick skapas en klangrik kolorit, en egen bildvärld vi kan referera till, där naturabstraktionens gränser stimulerar till reflektion över vår egen relation till naturen. Wessmans konst är långt bortom de etablerade koderna för representation. Den utgör ett slags resiliens, i form av en tilltro till naturens egen förmåga att läka.

I PANGEA får vi kronologiskt följa konstnärens måleriska utveckling i bild och text, med början på Stockholms konstscen 1981. I den rikt illustrerade boken skriver Wessman om arbetsprocessen i ateljén, om andra konstnärers influenser, om resor till exotiska platser, och om hans egen Vindö Park, den tredimensionella målningen.

Boken ges ut i samarbete med Arvinius + Orfeus Publishing0 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page